Ionel Arsene, șeful CJ Neamț, condamnat definitiv la închisoare cu executare. El ar fi plecat în Italia. Este dat în urmărire generală și e pe lista ”Most Wanted” a Poliției Române

10 martie 2023, 17:07

În primă instanţă primise cu doi ani mai mult decât acum.

Ionel Arsene a fost acuzat că a luat mită 100.000 de euro.

Acesta ar fi trebuit să se predea imediat ce a primit decizia instanţei, n-a mai fost însă văzut de zile bune, fiind zvonuri că ar fi plecat în Italia.

Iniţial, în aprilie 2022, Arsene primise la instanţa de fond (Tribunalul Braşov) o condamnare de 8 ani şi 4 luni, pedeapsă scăzută vineri de Curtea de Apel Braşov la 6 ani şi 8 luni.

CA Braşov a mai decis confiscarea de la şeful CJ Neamţ a sumelor de 80.000 euro şi 80.000 lei.

Ca pedeapsă accesorie, Ionel Arsene nu are mai are dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a alege şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere sau de a exercita atribuţii de conducere în cadrul vreunui partid, formaţiune sau alianţă politică din România pe o perioadă de cinci ani după ce execută condamnarea.

Ionel Arsene a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în anul 2018, pentru trafic de influenţă, infracţiune săvârşită în 2013, în perioada când acesta era deputat.

Conform DNA, în cursul anului 2013, Ionel Arsene, în calitate de deputat şi preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a PSD, ar fi primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 100.000 euro, pentru a-şi folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală.

Concret, Ionel Arsene s-a înţeles cu Gheorghe Ştefan, zis „Pinalti”, fost primar al municipiului Piatra Neamţ, pentru a „scăpa” de preşedintele CJ Neamţ de la acea vreme, Culiţă Tărâţă, lucru care s-a întâmplat.

Gheorghe Ştefan i-ar fi dat lui Arsene 100.000 de euro, bani care trebuiau să ajungă la şeful ANI, în schimbul declarării lui Culiţă Tărâţă în stare de incompatibilitate şi conflict de interese, dar acest lucru nu s-a întmplat. Arsene a primit banii într-un restaurant din Bucureşti.

Înţelegerea dintre cei doi nu a fost respectată, astfel încât Gheorghe Ştefan şi-a cerut banii înapoi, însă nu a primit decât 20.000 de euro, astfel încât el l-a denunţat pe Arsene la DNA.

Mandat de executare pentru Ionel Arsene

Conform unei informări a IPJ Neamț ”La data de 10 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au primit un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui bărbat de 51 de ani.

Cel în cauză este condamnat de Tribunalul Bacău la o pedeapsă privativă de libertate, de 6 ani și 8 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, sentință rămasă definitivă prin decizia Curții de Apel Brașov.

La acest moment se desfășoară activități specifice, în vederea depistării persoanei în cauză.”

Pe lista ”Most Wanted” a Poliției Române

Ionel Arsene este căutat de polițiști, datele sale de identificare fiind publicate pe pagina de internet a instituției

 

ARSENE IONEL

Născut în: Grumăzești, jud. NEAMȚ, ROMÂNIA

Data nașterii: 11-09-1972

Cetățenie: ROMÂNIA

Domiciliat în: Târgu Neamț, jud. NEAMȚ, ROMÂNIA

Condamnare: 6 ani si 8 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta. Fapta: Persoana a savarsit doua fapte de trafic de influenta in perioada iunie-iulie 2015. Semnalmente: inaltime – 1,85m; greutate – cca.85 kg; constitutie normala; par grizonat; ochi caprui.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite