Ion Ţiriac vrea să demoleze patinoarul din Otopeni. Motivul: construirea liniei care va lega aeroportul „Henry Coandă” de rețeaua feroviară

26 septembrie 2019, 21:42

Construcția legăturii feroviare între Gara de Nord din București și aeroportul Henri Coandă a început în vară. Firma de construcții vrea să termine lucrarea până în mai, înainte de Euro 2020.

Muncitorii lucrează la viaductul peste DN 1. Au săpat deja șanțuri pentru cei trei kilometri de cale ferată, care vor lega aeroportul de rețeaua feroviară. În lipsa legăturii directe, o călătorie de la gară, la aeroport, implică și un drum cu microbuzul și durează cel puțin o oră.

Construcția căii ferate stârnește însă nemulțumirea unor oameni de afaceri și localnici.

Ion Țiriac anunță că va demola patinoarul pe care l-a construit în zonă în urmă cu trei ani. Renunţă și la investiții.

„Am cerut autorizația pentru demolare. Dacă trece un tren pe deasupra patrinoarului, sau la 20 de metri și se aprinde o scânteie nu vreau să risc un nou Colectiv”, a declarat omul de afaceri Ion Ţiriac.

Bucureștiul a rămas una dintre puținele capitale europene fără legătură feroviară directă cu aeroportul.

Investiția pentru construcția liniei de cale ferată va costă 80 de milioane de euro.

Odată cu realizarea racordului feroviar, durata călătoriei între aeroport și Gara de Nord din București va dura cel mult jumătate de oră, spun oficialii CFR. De trei ori mai puțin decât acum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite