Ion Iliescu se află „în afara oricărui pericol” după operația la inimă, susțin medicii

2 aprilie 2019, 08:40

Fostul președinte a ajuns cu ambulanţa la Institutul CC Iliescu. Imediat, medicii i-au făcut mai multe investigaţii şi analize. Acestea au arătat că are pericardită lichidiană – tamponadă cardiacă. Adică, s-a acumulat lichid în sacul care protejează inima, iar cordul nu se mai contracta cum trebuie.

Prof. dr. MIRCEA CINTEZĂ, şef Secţia de cardiologie, Spitalul Universitar: „Bătăile nu sunt aşa de uşor de efectuat şi, atunci, neavând suficient sânge, corpul resimte lipsă de aer, în fapt, lipsă de debit cardiac. Este o afecţiune gravă, pentru că este mult lichid şi cauza care l-a produs este o cauză agresivă sau activă. Şi răceală, dacă ar fi, este o răceală puternică”.

Colegii de partid spun că Ion Iliescu răcise zilele trecute.

CODRIN ŞTEFĂNESCU, secretar general al PSD: „Ieri eram îngrijoraţi, mai ales că foarte mulţi medici spuneau că la vârsta înaintată a lui, la 89 de ani, este destul de dificilă o astfel de intervenţie chirurgicală, însă a decurs totul bine şi ne bucurăm”.

Intervenţia chirurgicală a durat aproximativ o oră. Medicii de la Institutul CC Iliescu spun că nu au apărut probleme în timpul operației. Imediat după a fost dus în ATI.

EMANUELA SCHWENINGER, jurnalist TVR: „Acum, Ion Iliescu se simte bine. E internat în continuare în Secţia de Terapie Intensivă I a Institutului CC Iliescu. Cel mai probabil, va rămâne în spital până la sfârşitul săptămânii”.

CORINA CREŢU, comisar european: „M-am bucurat că a trecut cu succes şi este în stare stabilă. Îi doresc multă sănătate, ştiu că este un om puternic”.

Emil Constantinescu, fost președinte al României: „Îi urez sănătate, îi țin pumnii și sper să depășească cu bine această încercare”.

Ion Iliescu are şase stenturi puse în urmă cu 10-15 ani şi a mai suferit şi o operaţie de colecist în trecut.

––––––––––––––––––––––––––––-

ACTUALIZARE Potrivit unor surse medicale, fostul președinte al României se simte foarte bine. Este internat la terapie intensivă, monitorizat cu atenție de medici și va mai rămâne spitalizat o vreme. Recuperarea durează în general câteva zile, iar potrivit surselor, Ion Iliescu va fi externat până la sfârșitul săptămânii.

Ion Iliescu este in stare stabilă şi se simte bine. Şi-a petrecut noaptea în grija medicilor de la terapie intesivă de la Institutul de Boli Cardiovasculare din București.

Fostul președinte a avut lichid în pericard, iar medicii au decis să interviă pentru scoaterea lichidului.

Operația a durat aproximativ o oră, iar recuperera va dura câteva zile.

Inițial, ieri, în jurul prânzului, Ion Iliescu a mers la spitalul Elias pentru un control de rutină.

Se simţea rău, respira cu dificultate, iar medicii au decis să îl transfere la institutul cardiovascular.

Fostul șef de stat a mai avut probleme cardiace, în urmă cu 10-15 ani, când i-au fost montate mai multe stenturi.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite