Ion Iliescu a fost operat la inimă, la Institutul de Boli Cardiovasculare „C.C. Iliescu”. Fostul președinte se simte bine

1 aprilie 2019, 17:04

UPDATE Într-un comunicat, conducerea Institutului „C. C. Iliescu” transmite că diagnosticul a fost de „pericardită lichidiană – tamponadă cardiacă” și că „pacientul a fost supus unei intervenții cu un rezultat final foarte bun”.

„În prezent, domnul Ion Iliescu se află în perioada postoperatorie imediată în secția ATI 1 a institutului nostru, este stabil și în afara unui pericol imediat. Orice declarații ulterioare se vor face doar cu acordul expres al pacientului” – se mai spune în comunicatul semnat de prof. dr. Șerban Ion Bubenek – Turconi, managerul institutului „C. C. Iliescu”.

(w380) Comunicatu

UPDATE Potrivit unor surse medicale, intervenția chirurgicală s-a terminat, iar fostul președinte se simte bine, a transmis Emanuela Schweninger, pentru Telejurnal. A avut lichid în pericard, iar medicii au făcut această intervenție pentru a înlătura acest lichid din jurul pericardului. Recuperarea după această intervenție durează, de obicei, câteva zile, însă urmează să aflăm de la reprezentanții spitalului cât va rămâne internat Ion Iliescu.

UPDATE Fostul președinte al României s-a dus în jurul orei 11.00 la Spitalul Elias din Capitală, pentru un control de rutină, a transmis Emanuela Schweninger, pentru Telejurnal. Ion Iliescu merge acolo în fiecare lună, pentru un consult cardiologic de specialitate. După ce i-au făcut mai multe investigații, printre care și un EKG, medicii au decis să-l transfere la Institutul „C.C. Iliescu”. A ajuns la institut cu o ambulanță, i se fac investigații în continuare, este luat în calcul inclusiv diagnosticul de pericardită hemoragică – adică în jurul inimii există un lichid care trebuie înlăturat. Acest lucru ar urma să se facă printr-o intervenție sau operație chirurgicală. Cei de la institut nu pot furniza informații oficiale cu privire la starea de sănătate a fostului președinte, pentru că acesta le-a cerut discreție.

 

Fostul șef al statului a mers inițial la Spitalul Elias, pentru o evaluare periodică. Medicii de acolo au decis să îl transfere la Institutul CC Iliescu, pentru analize suplimentare.

Potrivit personalului medical, Ion Iliescu respira cu dificultate.

Fostul președinte a împlinit luna trecută trecută 89 de ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite