Ion Iliescu, audiat la Parchetul General. Anchetă extinsă în dosarul Revoluției

22 mai 2018, 09:35

Ion Iliescu a ajuns la Parchetul Instantei Supreme puțin după ora 9.00. Nu a răspuns întrebărilor jurnaliștilor ci a mers direct în fața procurorilor. Acolo a aflat ca este acuzat de infracțiuni împotriva umanității pentru evenimentele din perioada 22-27 decembrie 1989.

Un avocat a declarat că procurorii militari i-au adus la cunoștință acuzațiile. Este vorba despre crime împotriva umanității.  Fostul președinte nu a făcut declarații nici la intrarea nici la ieșirea din Parchetul Instanței Supreme.

Fostul președinte Ion Iliescu s-a prezentat marți la Parchetul General, unde a fost citat în dosarul „Revoluției”.

Avocatul fostului președinte consideră ca Ion Iliescu e nevinovat.

Ion Iliescu a fost citat de procurorii militari și săptămâna trecută, însă nu s-a prezentat din cauza unor probleme de sănătate.

În acest dosar sunt vizați și fostul premier Petre Roman precum și fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu.

Președintele Klaus Iohannis a avizat în aprilie urmărirea penală a lui Ion Iliescu. Acesta a condus Consiliul FSN, funcție similară celei de șef al guvernului. Însă pentru alte fapte, procurorii nu au avut nevoie de avizul președintelui ca să înceapă urmărirea penală.

În dosar mai sunt implicați fostul premier Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, fost vicepremier.

În februarie anul trecut, procurorii militari au început urmărirea penală in rem în dosarul Revoluției pentru infracțiuni contra umanității, fapte care sunt imprescriptibile.

În Decembrie ’89 au murit peste 1.000 de oameni și mai mult de 3.000 au fost răniţi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite