Ion Țiriac și Ilie Năstase fac demersuri pentru a clarifica situația Arenelor BNR. Simona Halep îi susține

10 octombrie 2017, 11:10

Azi, cea mai mare construcție destinată tenisului de câmp din România a fost lăsată în paragină, nu are autorizație de la ISU și nu mai îndeplinește standardele pentru a găzdui competiții de top. Năstase-Țiriac Trophy, ultimul turneu care s-a jucat aici, a fost mutat la Budapesta. Ion Țiriac cere arenele BNR, dar nu este dispus să plătească cele 35 de milioane de euro cerute de către BNR.

Fostul tenismen Ion Țiriac susține că deține informații despre statutul juridic al Arenelor, potrivit cărora „arenele de tenis se regăsesc în proprietatea statului român, iar BNR are drept de administrare”. El va trimite toate documentele la Guvern și la ministerele Sportului și la cel al Finanțelor, pentru a le cere o clarificare. Arenele BNR au fost, până anul trecut, gazda și a unui turneu ATP, pe lângă cel de WTA, iar acum turneul de băieți este pe cale de a fi mutat în Ungaria, din cauză că locația din București a devenit impropie organizării concursurilor și nu se poate investi în ea.

Ion Țiriac: „Noi nu solicităm o hotărâre de guvern, noi solicităm o rezolvare. Așa e legea, nu pot să mă duc într-o instanță fără să fi atenționat Ministerul Sportului, Secretariatul General al Guvernului și Ministerul Finanțelor. Dumnealor trebuie să-mi dea un răspuns în 30 de zile și eu mă duc apoi în instanță și spun că nu sunt mulțumit, chiar dacă baza a trecut ușor la Guvern, așa cum eu plătesc biruri și impozite și chirii, să plătească toți oamenii chiriile care au fost. Ăsta e drumul pe care trebuie să îl parcurgem”.

Ion Țiriac s-a arătat convins că Guvernul României poate intra fără probleme, gratis, în posesia Arenelor BNR, în schimbul cărora Banca Națională a României a solicitat 35 de milioane de euro.

Simona Halep susține demersul: „Am jucat în 2014 pe Central și a fost o atmosferă deosebită, foarte mulți oameni au venit, terenul a fost plin, tribuna a fost plină. Am mai jucat în 2016 turneul, pe un teren improvizat și n-au mai fost atât de mulți oameni, atmosfera n-a fost nici pe departe la fel. Eu tot ce-mi doresc este să avem un teren central unde să putem juca și Fed Cup și sunt sigură că și fetele vor chestia asta. Ar fi o atmosferă cum o avem și la Cluj, când jucăm și sunt 8.000 de oameni. Mi-aș dori foarte mult să avem și turneul”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite