Iohannis: Elevii care nu au note în semestrul doi și nici acces la internet ar putea fi chemați la școală, cu măsuri de distanţare socială

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
28 aprilie 2020, 19:51

„Este o problemă importantă pe care am discutat-o în toate întâlnirile care le-am şi care au avut ca temă şcoala. Foarte mulţi copii, din fericire, au acces online, mulţi copii, însă, nu au. Pentru ei Ministerul va veni cu soluţii, posibil cu achiziţie de tablete care vor fi puse la dispoziţie”, a spus președintele Klaus Iohannis, în prima conferință de presă de după declararea stării de urgență.

Pentru încheierea mediilor, acolo unde copiii nu au notă în catalog, președintele a spus că elevii care nu au acces la internet „poate vor fi invitaţi la școală, cu măsuri de distanţare socială, poate vor da o lucrare de control sau vor da un răspuns la o temă şi în acest fel vor putea fi încheiate situaţiile lor.”

„Ştiu că în coducerea Ministerului există multe discuţii pentru a rezolva aceste chestiuni şi pot să vă spun că am discutat detaliat despre ce trebuie să facă Ministerul pe timpul verii când trebuie să ne pregătim pentru un posibil val doi de epidemie şi eu am pretenţia ca până în septembrie să găsim soluții pentru aceşti copii care acum nu au putut să beneficieze de o formă de învăţământ la distanţă””, a mai spus președintele Iohannis.

Klaus Iohannis a mai spus că are pretenția ca la Ministerul Educației să fie elaborat un ghid şi pentru dascăli, „pentru că majoritatea improvizează” când lucrează online: „Trebuie să se facă ghiduri, metodologii, trebuie să se facă material auxiliar online care să fie folosit de dascăli. Este foarte mult de lucru şi ţinta nu mai sunt doar copiii care acum nu au acces, ţinta este întreaga populaţie şcolară şi dascălii care vor şti cum să folosească aceste medii pentru a garanta o şcoală performantă”, a mai spus Iohannis.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat luni că  mediile vor fi încheiate cu minimum două calificative/note. Pentru situații excepționale, MEC a prevăzut mai multe scenarii, iar pentru fiecare tip de învățământ (vocațional, special, profesional) vor fi comunicate modalități de încheiere a situației, a precizat oficialul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă