Iohannis despre ideea suspendării: Obsesie. Liviu Dragnea şi-a luat o pălărie mult prea mare, nu face față

12 iulie 2018, 15:34

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că liderul social-democraţilor Liviu Dragnea a trecut la atacuri deoarece i s-au terminat argumentele politice, şeful statului a adăugat că este îngrijorătoare atitudinea preşedintelui PSD, care „şi-a luat o pălărie prea mare şi evident că nu face faţă”.

Nu sunt implicat și apucături dictatoriale nu am avut niciodată şi nici nu îmi propun să am. E îngrijorător. Nu l-am ascultat, dar am citit anumite știri. Este îngrijorător, este între timp, mai mult decât evident că omul şi-a luat o pălărie mult prea mare, nu face faţă. Cu acestă pălărie prea mare lui Dragnea i s-au terminat argumentele politice și începe cu atacuri la persoană, atacuri la familie, o abordare inadecvată„, a afirmat Klaus Iohannis, aflat la Bruxelles unde participă la Summitul NATO

Dacă ar fi un simplu politician aș lăsa-o așa la inadecvată, dar este foarte îngrijorătoare, fiindcă acest om, conduce cel mai mare partid, este președintele parlamentului și conduce prin interpuși Guvernul, a adăugat Klaus Iohannis.

Întrebat despre acuzațiile lui Liviu Dragnea că ar tergiversa aprobarea anumitor proiecte legislative, Klaus Iohannis a răspuns: Nu tergiversez, îmi exercit prerogativele Constituționale și trebuie să fac acest lucru, fiindcă, sub conducerea acestui Dragnea, se legiferează prost. În continuare o să fac ceea ce am făcut și până acum – exact ceea ce este scris în Constituție. Nu sunt un președinte extraconstituțional, sunt dimpotrivă un președinte care respectă Constituția, dar asta înseamnă că îmi voi folosi elementele constituționale în continuare.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că săptămâna viitoare va lua o decizie cu privire la numirea şefului DIICOT.

În ce privește DIICOT, voi lua o decizie săptămâna viitoare, după ce se termină toate procedurile NATO.  În ce privește DNA, nu am deocamdată niciun fel de date concrete, în măsura în care se va demara procedura, vom proceda conform legii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă