Iohannis, despre efectele legii recursului compensatoriu: Siguranța cetățeanului român nu este negociabilă. Solicit Guvernului să vină cu soluții

16 ianuarie 2019, 11:18

Președintele Klaus Iohannis a solicitat guvernului român să facă rapid o analiză și să vină cu soluții pentru diminuarea efectelor legii recursului compensatoriu, în urma căruia au fost eliberați mii de deținuți.

Președintele a subliniat că eliberarea deținuților a fost posibilă în baza unei legi care este în vigoare.

Siguranța cetățeanului român nu este negociabilă, trebuie să tragem câteva concluzii rapid și să venim cu măsuri care îi permit românului să stea la el acasă și să nu se teamă că vine delincventul peste el, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a spus că nu este o soluție căutarea vinovaților în alte guvernări sau majorități, nu asta este problema.

Solicit Guvernului României să facă, în timp scurt, o analiză profundă şi să vină cu soluţii. Repet: solicit Guvernului o analiză profundă şi prezentarea de soluţii. Aceste soluţii trebuie să vină de la Guvern, de la Ministerul de Justiţie. Se poate intra în procedură foarte rapid în Parlament, se poate corecta legislaţia. Singurul lucru care nu este acceptabil este ca lumea să vină şi să caute vinovaţi în loc să caute soluţii”, a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni, a adăugat președintele.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Iohannis, despre atacurile cibernetice: SRI funcționează impecabil

Iohannis: Nu intenționez să îmi scurtez mandatul de președinte