Iohannis, despre declaraţia ministrului Sănătăţii după incendiul de la Piatra Neamţ: O afirmaţie un pic nerumegată. Nu toţi suntem de vină

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
17 noiembrie 2020, 19:37

Iohannis a fost întrebat despre declaraţia ministrului Nelu Tătaru de sâmbătă noaptea, care, întrebat dacă se simte vinovat pentru ce s-a întâmplat la Piatra Neamţ, a afirmat că vinovăţia aparţine tuturor, deoarece „am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală”.

„O afirmaţie un pic nerumegată”, a venit răspunsul președintelui Iohannis.

„Nu toţi suntem de vină. Sunt de vină cei care au fost la guvernare, cei care au fost la conducere, cei care gestionează în judeţe spitalele judeţene şi care nu alocă resurse, care n-au alocat resurse, care nu s-au îngrijit de calitatea personalului, care nu s-au îngrijit de calitatea managementului şi în acest sens, sigur, mai vinovaţi sunt cei care au guvernat mai mulţi din ultimii 30 de ani şi au permis ajungerea sistemului de sănătate în această stare. Mă refer, desigur, la marele PSD. Ăsta este vinovatul moral. Vinovatul tehnic, detaliat, va fi găsit de anchetatori în fiecare caz în parte”, a mai spus şeful statului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite