Iohannis: În martie – aprilie – mai este faza când va fi vaccinată populația generală. Vaccinarea nu este obligatorie. Vaccinul este singura cale de a scăpa de pandemie

18 decembrie 2020, 13:28

Iohannis a discutat cu cei implicați și despre procedurile și felul cum le se transportă vaccinul și afirmă că „totul este organizat”.  Președintele a mai spus că nu este obligatorie vaccinarea, însă este recomandată.

Declarații Klaus Iohannis:

– Aici s-a creat un centru de depozitare a dozelor care or să înceapă să vină imediat după Crăciun, la noi în țară.

– este impresionant ceea ce s-a realizat de la ultima vizită pe care am făcut-o. S-a realizat o sală cu totul nouă pentru tipul de vaccin care necesită păstrare la temperatura joasă. S-a realizat flux pentru vaccin, pentru personal, totul ca la carte.

– Totul este organizat nu teoretic, practic. Lucrurile vor funcționa și imediat după Crăciun vom intra direct în campania de vaccinare.

– Dozele de vaccin nu vin toate odată. Prima data vin într-o tranșă mai mică de 10 mii de doze care va fi administrată imediat, încă din acest an. Din ianuarie vin doze mai mari. Noi credem că cel puțin 100 de mii de doze pe săptămână sau mai mult.

– În prima etapă va fi vaccinat tot personalul medical, în a doua etapă va fi vaccinat personalul esențial și noi credem că în martie – aprilie – mai este faza când va fi vaccinată populația generală.

– Important de știut – vaccinarea este voluntară, nu-i nimeni obligat, dar noi recomandăm tuturor să se vaccineze fiindcă această vaccinare este singura – repet, singura cale de a scăpa de pandemie.

– Vom avea diferite tipuri de vaccin, toate sunt foarte bune, toate sunt autorizate la cele mai înalte standarde europene, toate sunt eficiente, toate sunt sigure și în acest fel vom putea – dacă ne mobilizăm și mergem la vaccinare – ca până în vară, probabil, să scăpăm de această pandemie

– Am observat că foarte multă lume este interesată să știe ce va fi ce Crăciun și de Anul Nou.

– Pot să va spun ce va fi – restricțiile, toate restricțiile care sunt acum în vigoare, rămân în vigoare și de Crăciun și de Anul Nou. Aceste restricții nu sunt facultative, sunt obligatorii. Este interesul fiecărui român să respecte aceste restricții pentru un motiv simplu, ca să nu ajungă el sau copilul lui sau părintele lui în spital.

– Aceste măsuri sunt gândite pentru a ne proteja de boală.

– Exista dispozitive suplimentare organizate me MAI pentru cei care nu înțeleg de vorba bună. Vor avea surpriza neplăcută să fie amendați. Restricțiile nu sunt doar așa ca să fie și respectarea lor este obligatorie

– Cred că majoritatea românilor înțeleg rostul acestor restricții, rosul măștii, rostul distanțării

– Nu am scăpat de pandemie. Lucrurile s-au stabilizat se poate observa o mică scădere dar să nu o înțelegem greșit

– Pe timpul sărbătorilor, de Crăciun, de Anul Nou, dacă veți să vă fie bine, stați acasă cu familia!

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite