Iohannis: Trăim clipe în care trebuie să ne apărăm integritatea atât din punct de vedere teritorial, cât și spiritual

Președintele Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis
28 mai 2020, 10:22

Mesajul președintelui Klaus Iohannis:

Această zi specială, în care celebrăm, deopotrivă, Ziua Eroilor și Înălțarea Domnului, are o încărcătură puternică pentru poporul român. Cu acest prilej, aducem un omagiu martirilor neamului românesc, care și-au dat viața pentru existența noastră.

Eroii noștri rămân de-a lungul timpului adevărate simboluri ale abnegației, curajului și simțului datoriei. Prin sacrificiul lor, servesc drept modele de urmat pentru tinerele generații, lăsând în urmă o lecție a dăruirii de sine pentru un ideal suprem, acela de a ne servi patria.

Ne exprimăm astăzi, la ceas de sărbătoare, recunoștința și față de militarii noștri căzuți la datorie în teatrele de operații din afara granițelor naționale – Afganistan, Irak sau Balcanii de Vest, cât și în misiunile desfășurate sub auspiciile organizațiilor internaționale.

În aceste momente dificile, când suntem puși la încercare de pandemia de COVID-19, este esențial să ne inspirăm din victoriile trecutului și să ne lăsăm ghidați de rațiune, responsabilitate, altruism și curaj.

Răspunderea fiecăruia dintre noi a crescut considerabil în ultima perioadă și trebuie să facem împreună schimbări de durată pentru a crea o moștenire pe care generațiile următoare să se bazeze.

Astăzi transmitem prețuirea și aprecierea și către eroii noștri din aceste zile, cei care se află în prima linie în lupta cu acest inamic invizibil – medicii și personalul medical. Prin eforturile lor extraordinare, au reușit să limiteze răspândirea virusului și să salveze vieți, curajul demonstrat în fața pericolului reprezentând o sursă de inspirație pentru noi toți.

Trăim clipe în care trebuie să ne apărăm integritatea atât din punct de vedere teritorial, cât și spiritual.

Îmi exprim întreaga recunoștință pentru toți eroii noștri! Datoria noastră, a tuturor, este de a demonstra că am înțeles sensul luptei și jertfei lor supreme și de a menține vie memoria acestora.

Glorie veșnică eroilor noștri!

Dumnezeu să îi odihnească în pace!

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite