Iohannis: România continuă să fie un partener solid şi de încredere al Germaniei în spaţiul central şi sud-est european

România continuă să fie un partener solid și de încredere al Germaniei. Este mesajul pe care președintele Klaus Iohanis l-a transmis de Ziua Unității Germane când se împlinesc și 32 de ani de la reunificarea pașnică a Germaniei după căderea zidului Berlinului. Ambasadorul Germaniei în țara noastră a mulțumit poporului român pentru susținere și rolul său constructiv în Europa.

03 Octombrie 2022, 20:11 (actualizat 03 Octombrie 2022, 21:23) Știrile TVR |

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că România şi Germania se bucură de o relaţie privilegiată, de natură strategică.

România și Germania se bucură de o relație privilegiată de natură strategică ce și-a menținut temeinicia. România continuă să fie un partener solid și de încredere al Germaniei în spațiul central sud est europen, un profund atașament față de valorile europene și euro-atlantice. Aniversarea în acest an a 30 de ani de la semnarea tratatului româno-german privind cooperarea prietenească și parteneriatul în Europa, reprezintă un reper special pentru noi, a declarat Iohannis, la un eveniment organizat cu prilejul Zilei Unităţii Germane.

Peer Gerbauer, ambasadorul Germaniei în România:  Ziua unității germane celebrează unificarea pașnică a Germaniei de acum 32 de an. Pentru noi germanii această reprezintă o șansă istorică  care nu ar fi fost posibilă fără parteneriatul strâns cu prietenii noștri apropiați din Europa și America. Este vorba de femei și bărbați curajoși din multe țări ale Europei de Est inclusiv de aici din România care au contribuit în mod decisiv la căderea Cortinei de fier în Europa. Lor le datoram profundele noastre mulțumiri.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 4°C
IASI 1°C 2°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 6°C 5°C
CRAIOVA 3°C 3°C
BRASOV 4°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI