Iohannis, la Summitul Parteneriatului Estic: Pentru noi este importantă legea învățământului din Ucraina. Sunt hotărât să negociem

24 noiembrie 2017, 10:17

 

Voi sublinia în cadrul alocuțiunii mele că este extrem de important ca în centrul atenției să fie cetățeanul. Orice politică, internă sau externă, este bună dacă are în centru cetățeanul, iar acesta să fie beneficiarul final al oricăror înțelegeri. Astăzi voi avea mai multe întâlniri. Cu președintele Ucrainei, fiindcă pentru noi este extrem de importantă legea învățământului din Ucraina și sunt foarte hotărât să negociem până când se rezolvă chestiunea învâțământului în limba română. Mă voi întâlni și cu premierul Republicii Moldova

Întrebat despre bugetul pe anul 2018, președintele a răspuns “Aștept un buget echilibrat, sustenabil și care poate fi pus în practică, care poate fi integrat”. Am și cîteva așteptări concrete, a mai spus președintele, de exemplu “Mi se pare obligatoriu să avem 2% alocat pentru Apărare, să avem o sumă suficient de mare pentru Educație, pentru Sănătate. Aștept ca banii pentru investițiile publice să nu fie doar alocați, ci acestea să fie și executate”.

Întrebat despre invitația omologului său moldovean, Igor Dodon, de a vizita Republica Moldova, Iohannis a răspuns că acesta va primi un răspuns „in due time„.

Cel de-al cincilea Summit al Parteneriatului Estic este organizat la Bruxelles, sub egida președinției estone a Consiliului Uniunii Europene.

Summitul reprezintă un moment relevant în conturarea perspectivelor de evoluție a relațiilor Uniunii Europene cu partenerii din vecinătatea estică.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite