Iohannis: Invazia rusă în Ucraina are consecințe groaznice, de nedescris. Ciucă: Crimele îngrozitoare comise de soldații ruși trebuie pedepsite de justiția internațională

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
3 aprilie 2022, 23:47

„Invazia rusă în Ucraina are consecinţe groaznice, de nedescris – imaginile din Bucea şi din alte oraşe ale Ucrainei trebuie să reamintească întregii lumi că trebuie să oprim această agresiune ilegală şi că toţi cei găsiţi responsabili trebuie să plătească. Justiţia internaţională ar trebui să prevaleze!”, a scris președintele Klaus Iohannis pe Twitter.

„Crimele îngrozitoare comise în Ucraina de soldaţii ruşi trebuie judecate şi pedepsite de justiţia internaţională. Copiii, femeile, civilii abuzaţi şi ucişi cu sânge rece aşteaptă să li se facă dreptate”, a subliniat și premierul Nicolae Ciucă într-un mesaj postat pe pagina de Twitter a Guvernului.

Cadavrele a 410 civili au fost găsite în teritoriile din regiunea Kiev recent preluate de forţele ucrainene de sub controlul trupelor ruse, a anunţat duminică procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova.

Volodimir Zelenski a acuzat Rusia de comiterea unui genocid în Ucraina, cu scopul de a elimina întreaga naţiune. Imaginile cu numărul mare de civili morţi în oraşul Bucha, regiunea Kiev, descoperiţi de forţele ucrainene după retragerea trupelor ruse, sunt o „lovitură în stomac”, a declarat într-un interviu pentru CNN secretarul american de stat, Antony Blinken. Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a acuzat armata rusă că a comis „atrocităţi” şi a cerut mai multe sancţiuni împotriva Moscovei. „Şocat de imaginile obsedante ale atrocităţilor comise de armata rusă în regiunea eliberată a Kievului”, a scris Michel pe contul său de Twitter, folosind hashtag-ul ‘#BuchaMassacre’. În această localitate au fost găsite sâmbătă, pe străzi, trupuri neînsuflețite de civili legați cu mâinile la spate și executați.

Consilierul Mykhailo Podolyak a declarat că crematoriile mobile pe care invadatorii le-au adus cu ei erau pentru civili.

VEZI #BuchaMassacre. Crime de război, atrocități, masacru deliberat și genocid. Reacții în întreaga lume după imaginile care arată ce au făcut rușii în suburbiile Kievului. Dovezi înfiorătoare la Bucha și Irpin

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite