Iohannis: Guvernul Orban nu trebuie să plece acasă după tragedia de la Piatra Neamț. Și-a asumat guvernarea într-o perioadă când toți ceilalți au preferat să stea deoparte și să comenteze

17 noiembrie 2020, 18:44

În contextul în care, în 2015, Victor Ponta și-a dat demisia din funcția de premier după tragedia din Colectiv, iar președintele Iohannis spunea atunci că a fost nevoie să moară oameni pentru ca Guvernul să plece, șeful statului a fost întrebat acum dacă, după tragedia de la Piatra Neamț, Guvernul Ludovic Orban trebuie să plece acasă.

Nu. Guvernul Orban nu trebuie să plece acasă. În primul rând este un guvern în funcție de nici un an de zile și a gestionat această criză imensă. Doi: sistemul de sănătate a fost adus în această stare și găsit fără resurse, fără rezerve, de guvernele PSD-iste anterioare. Deci nu consider că Guvernul Orban trebuie să plece acasă. Dimpotrivă, Guvernul Orban și-a asumat guvernarea într-o perioadă când toți ceilalți au preferat să stea deoparte și să comenteze”, a venit răspunsul președintelui.

Potrivit șefului statului, tragedia de la Piatra Neamț arată încă o dată „felul în care PSD a tratat sistemul de sănătate și a dus aproape la faliment acest sistem”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite