Iohannis: E necesară o prezenţă sporită a NATO în Marea Neagră. Scholz: Este bine să avem un partener alături de Germania pe care ne putem baza

3 aprilie 2023, 18:59

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a avut întâlniri cu toţi oficialii români.

Cu preşedintele Klaus Iohannis a discutat despre energie, securitate şi politică europeană. Ambii lideri au vorbit despre relaţii bilaterale excelente, cu caracter strategic. România îşi asumă misiunea de garant al securităţii la frontiera externă a ţărilor aliate, a declarat preşedintele Iohannis.

Klaus Iohannis: Marea Neagră este acum mai mult ca oricând de importanţă startegică.E necesara o prezenţă sporită a NATO în Marae Neagră, ceea ce reclamă ncluderea problematicii Mării Negre in toate procesele relevante pentru consoidarea  securităţii spaşiului euroatlantic.

Cancelarul Olaf Scholz a numit România un partener de încredere şi a spus că ne susţine cu putere să îndeplinim obiectivul de ţară -Schegnen.

Olaf Scholz: Este bine să avem un partener de partea Germaniei pe care ne putem baza. Unitatea în Uniunea Europeană şi NATO e decisivă iar România ocupa un rol central în această construcţie. Germania se afla ferm de partea României. Vedeţi cât de strânse şi bazate pe înceredere sunt relaţiile naostre.

Olaf Scholz s-a întâlnit cu premierul Ciucă la Palatul Victoria unde a avut loc şi o şedinţă a celor două delegaţii guvernamentale. S-a discutat mai ales despre creşterea investiţiilor germane în România.

La Parlament cancelarul federal s-a întâlnit şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite