Iohannis: Doresc să avem legi care nici nu permit apariția lucrărilor plagiate. Noile legi se referă la ce se întâmplă de acum încolo

Klaus Iohannis a declarat, joi, la Praga, că anumite prevederi din Legile Educației trebuie îmbunătățite, dar asta nu înseamnă că acestea trebuie retrase, mai ales că ele sunt în stadiul de proiect. Cu privire la aspectele care țin de reglementarea plagiatelor, Iohannis a spus că dorește niște legi care pe viitor nici nu mai permit apariția plagiatelor în diferite lucrări de specialitate.

06 Octombrie 2022, 14:18 (actualizat 06 Octombrie 2022, 15:01) Știrile TVR |

Anumite prevederi din proiectele existente trebuie îmbunătățite, asta nu înseamnă că legile trebuie retrase, că nu au fost înaintate nicăieri. Vorbim despre draft-uri sau proiecte care se lucrează în interiorul ministerului. Noul ministru,  d-na Deca, va lua aceste proiecte și va discuta cu cei interesați și experții cum se poate îmbunătăți un articol sau altul. Anumite prevederi legate de etică pot fi imbunătățite, a subliniat președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a explicat că aceste legi se referă la viitor, nu la trecut și că își dorește niște legi care nici nu mai permit apariția plagiatelor în diferite lucrări de specialitate. El a explicat că, în situația în care cineva dorește să obțină doctoratul, atunci acea lucrare trebuie verificată cu soft antiplagiat înainte să se acorde titlul de doctor.

Ceea ce am spus eu despre toleranță zero, vreau să fiu foarte clar: aceste legi nu se referă la trecut, aceste legi se referă la viitor. Și eu îmi doresc niște legi care pe viitor nici nu mai permit apariția plagiatelor în diferite lucrări de specialitate. Dacă cineva dorește să obțină doctoratul, atunci acea lucrare trebuie verificată cu soft antiplagiat înainte să se acorde titlul de doctor ca să nu mai existe discuții cum au fost unele legate de titluri obținute în trecut. Noile legi se referă la ce se întâmplă de acum încolo (...) Doresc să avem legi care nici nu permit apariția lucrărilor plagiate, a explicat președintele României, Klaus Iohannis.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 15°C
IASI 13°C 14°C
CLUJ 14°C 10°C
CONSTANTA 17°C 20°C
CRAIOVA 14°C 14°C
BRASOV 16°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI