Iohannis, despre proteste: Acești oameni sunt de admirat. Au arătat că își doresc o țară stabilă, prosperă și o justiție independentă

23 ianuarie 2018, 13:26

”Am urmărit cu foarte mare atenție ultimele proteste de sâmbătă. Acești oameni sunt de admirat. Au venit, cu toate că vremea a fost destul de rea, să arate că își doresc o țară stabilă, prosperă. Au arătat și au spus foarte clar că își doresc o justiție independentă. Au arătat foarte clar, și sper să se fi înțeles acolo unde trebuie să se înțeleagă, că își doresc o guvernare decentă și eficientă”, a spus șeful statului, întrebat fiind de jurnaliști cum comentează ultimele proteste ale oamenilor.

Zeci de mii de români din toată țara au ieșit pe străzi, sâmbătă seară, pentru a le transmite guvernanților că sunt împotriva modificării legilor justiției, așa cum le-a votat Parlamentul, dar și a schimbărilor fiscale care au intrat în vigoare.  Mobilizarea s-a făcut pe retelele de socializare.

La București, întâlnirea protestatarilor nu a mai avut loc în Piața Victoriei, ci la Universitate, loc în care s-au strâns peste 40 de mii de oameni.

În pasaj au fost și îmbrânceli între manifestanți și forțele de ordine. Unul dintre jandarmi este anchetat de superiori după ce i-a lovit pe protestatarii de afară.

Oamenii au mărșăluit  de la Universitate până la Parlament. Pe străzile din Capitală au venit manifestanți din toate colțurile țării. Toți au strigat împotriva modificării legilor justiției și a celor fiscale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite