Ioana Stăncel, expert în sănătate publică: Sunt necesare măsuri mult mai ferme pentru ca oamenii care cred că sunt niște semi-zei și nu se vor îmbolnăvi să nu ajungă în câteva zile la Terapie Intensivă

“Două săptămâni de carantină ar face minuni”, a spus astăzi, la un post de radio, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan. Invitată într-o ediție specială la TVR, Ioana Stăncel, expert în sănătate publică, crede că două săptămâni de carantină “ar fi făcut minuni dacă ar fi fost luate în luna martie”.

07 Aprilie 2021, 13:50 (actualizat 07 Aprilie 2021, 15:27) |
Dr. Ioana Stăncel, expert în sănătate publică: Ar fo fost bine să fi avut măsuri mai restrictive în martie
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

“Sunt adepta măsurilor care să fie luate în așa fel încât să nu fi ajuns în situația de acum. Cred că ar fi făcut minuni aceste două săptămâni de carantină dacă ar fi fost luate în luna martie, pentru că nu am fi avut presiunea pe care o avem acum pe sistemul de sănătate. (...) Acum suntem în situația în care avem decese foarte multe, avem cazuri foarte multe și din ce în ce mai grave la persoane tinere și fără comorbidități. Avem toate paturile de terapie intensivă din țară ocupate și unitățile de primiri urgențe sunt pline. Acum, cu aceste curente anti-vaccin și anti-sistem care au fost generate, va fi foarte greu ca populația să accepte o nouă carantină. Cred că măsuri mult mai ferme și măsuri de distanțare fizică cu care să se prevină interacțiunea dintre din grupuri eterogene sunt necesare tocmai pentru a stopa această presiune la nivel de sistem de sănătate. Iar la nivel individual, pentru ca oamenii care poate nu au cunoștințele de bază sau cred că sunt în afara riscului și sunt niște semi-zei și nu se vor îmbolnăvi să nu ajungă în câteva zile la Terapie Intensivă”, a precizat medicul Ioana Stăncel.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 21°C
IASI 18°C 20°C
CLUJ 18°C 20°C
CONSTANTA 14°C 13°C
CRAIOVA 19°C 19°C
BRASOV 18°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI