Ioana Mihăilă – medic și ministru al Sănătății. Și-a început cariera politică în PNL și a continuat în PLUS

21 aprilie 2021, 22:53

Ioana Mihăilă are 40 de ani. A absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj și a urmat rezidențiatul la Clinica de endocrinologie a Spitalului Județean Cluj.

Deține o clinică medicală de dermatologie și îngrijire corporală în Oradea și apare în echipa altei clinici, deținute de soțul ei, tot medic, potrivit site-ului unității.

Ioana Mihăilă scrie în CV că a desfășurat activități medicale de specialitate, dar s-a ocupat și de management. A recrutat angajații și colaboratorii, i-a evaluat, a negociat cu furnizorii de aparatură medicală dotarea cabinetului.

Ioana Mihăilă se descrie ca un bun negociator, cu o bună capacitate de comunicare, obținută prin activitatea de medic specialist, dar și un bun organizator datorită experienței de manager medical.

A fost numită secretar de stat în Ministerul Sănătății în echipa lui Vlad Voiculescu, dar nu a fost o prezență publică vizibilă.

În cele 4 luni a coordonat activitățile legate de investiții.

În plan local, Ioana Mihăilă este mai cunoscută pentru activitatea medicală, și nu pentru cea politică.

Ioana Mihăilă a fost 4 ani membru PNL Bihor, fără să fi activat, iar în 2018, odată cu fondarea PLUS, a devenit preşedintele organizaţiei judeţene. A candidat, fără să obțină prea multe voturi, la Primăria Oradea.

Potrivit declarației de avere, Ioana Mihăilă are 3 terenuri, un apartament, 3 case și un spațiu comercial, toate în Oradea. Deține și un autoturism.

Pentru anul trecut a încasat dividende de 137 de mii de lei, iar soțul său peste 380 de mii de lei. Ambii câștigă lunar câte 1.200 de lei.

Ioana Mihăilă are doi copii, un băiat și o fată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă