Ioan Sabău-Pop: Ar fi nevoie de o serie de modificări, inclusiv de revizuire a Constituţiei, care să ducă la primenirea activităţii CCR

Candidatul propus de AUR pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională a României (CCR), prof. univ. Ioan Sabău-Pop, a declarat, miercuri, la audierile din Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, că este nevoie de o serie de modificări legislative, inclusiv de revizuirea Legii fundamentale, astfel încât activitatea CCR să fie "primenită".

27 Aprilie 2022, 15:13 (actualizat 27 Aprilie 2022, 15:23) Știrile TVR |
Ioan Sabău-Pop

"Doresc să aduc o contribuţie şi am energia şi experienţa potrivită pentru a contribui la modernizarea statului român, la aşezarea şi ordonarea raporturilor de putere, pentru că asta face CCR, cum face un judecător la instanţă, în conformitate cu evoluţia şi progresul societăţii româneşti. (...) Ar fi nevoie de o serie de modificări, inclusiv de revizuirea Constituţiei, care să ducă la primenirea activităţii Curţii Constituţionale şi la celelalte autorităţi ale statului", a spus Ioan Sabău-Pop.

Candidatul propus de AUR la CCR a precizat că trei judecători ai Curţii ar trebui propuşi de mediul academic, de Academia Română şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar într-un complet de judecată să nu fie acceptaţi mai puţin de 9 membri.

El a arătat că a depus un CV într-o formă "mai civilizată şi mai modestă" în care nu a trecut toată activitatea sa ştiinţifică. Ioan Sabău-Pop a precizat că a fost judecător la instanţele din Harghita şi Mureş, preşedintele secţiei civile la Tribunalul Mureş şi preşedinte de tribunal. El a menţionat că nu este membru AUR şi că a lucrat la mai multe excepţii de neconstituţionalitate.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil, miercuri, toate cele trei candidaturi pentru funcţia de judecător al Curţii Constituţionale: Bogdan Licu, Cristi Danileţ şi Ioan Sabău-Pop.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 23°C
IASI 19°C 17°C
CLUJ 17°C 14°C
CONSTANTA 22°C 22°C
CRAIOVA 22°C 20°C
BRASOV 15°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI