Invitație la dineu, la Palatul Elisabeta. Reședinţa Familiei Regale şi-a deschis porţile pentru vizitatori, pe timpul verii

15 iulie 2023, 15:09

Vizitatorii pot descoperi Salonul Alb, proaspăt renovat, sau îşi pot imagina cum este să fii oaspetele Familiei Regale la un dineu, pentru că sufrageria a fost aranjată exact ca atunci când Majestatea Sa Margareta are oaspeţi importanţi.

Diana Tocitu, profesoară, ghid voluntar: Ne aflăm în reşedinţa Familiei Regale, nu este un muzeu, este chiar reședinţa Familiei Regale, ceea ce dă un aer foarte cald tuturor încăperilor Palatului. Vizitatorilor le place foarte mult să vadă scaunul pe care Regele Mihai a stat la încoronarea Regelui George al VI-lea al Marii Britanii.

În Sala Regilor au fost expuse uniformele Regelui Mihai, ale Reginei Mamă Elena, ordine şi decoraţii primite de cei doi regi şi de Regina Maria, dar şi fotografii inedite din viaţa Familiei Regale a României.

Camelia Csiki, jurnalist TVR: Piesa de rezistenţă a expoziţiei regale de la Palatul Elisabeta este trusoul pe care l-a purtat Regele Mihai la botez, în 22 ianuarie 1922. El este expus pentru prima oară publicului larg.

Pentru că v-ați aşezat toţi în jurul mesei (…) este masa pe care s-a semnat Independenţa României în 1877. (…) Masa a fost pierdută în perioada comunistă şi găsită întâmplător într-un târg de vechituri din Bucureşti, în 2017, de către secretara Regelui Mihai.

În curând, din expoziţie va face parte şi o păpuşă cu o poveste inedită. A fost dăruită de Regina Maria unei infirmiere americance, la finalul Primului Război Mondial, iar de la aceasta a ajuns la familia Morariu din Vancouver, Canada, care i-a dăruit-o zilele trecute Majestăţii Sale Margareta.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite