Învierea Domnului, sărbătorită în toată lumea creștină

Creștinii ortodocși din lumea întreaga au sărbătorit Învierea Domnului. Lumina Sfântă a fost dusă în toate lăcașele de cult, iar credincioșii au cântat "Hristods a Înviat!"

02 Mai 2021, 20:12 |

Grecii au sărbatorit Învierea Domnului în mod diferit față de tradiție din cauza măsurilor de protecție impuse de pandemie. Slujba s-a încheiat la ora 21.00 din cauza restricțiilor de deplasare, iar întreg ritualul a fost oficiat în exteriorul bisericilor. Lumina Sfântă adusa de la Ierusalim nu a fost întâmpinată cu onorurile datorate unui șef de stat, ca de obicei, și a fost dusă în întreaga țară cu ajutorul a 12 avioane.

Milioane de ortodocși ruși au mers de Înviere la bisericile din toată țara. Învierea Domnului este una dintre cele mai importante sărbători din Rusia. Se desfășoara după calendarul Iulian și nu după cel Gregoria adoptat în Occident.

La Sofia, slujba de Înviere a fost oficiată în fața celui mai mare lăcaș de cult din Bulgaria, Catedrala Alexandr Nevski, de patriarhul Grigori. La miezul nopții, înaltul prelat a strigat "Hristos a înviat!" de trei ori.

Și creștinii din Siria au sărbătorit Învierea într-o țară aproape complet distrusă de războiul civil. Oamenii s-au rugat pentru securitate și stabilitate.

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 15°C
IASI 13°C 10°C
CLUJ 7°C 11°C
CONSTANTA 16°C 16°C
CRAIOVA 12°C 13°C
BRASOV 10°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI