Investitorii olandezi susțin aderarea țării noastre la Schengen. Oamenii de afaceri români au anunțat că săptămâna viitoare pleacă în Olanda pentru a prezenta beneficiile unui vot favorabil

Investitorii olandezi din România vor să-i convingă pe oficialii de la Haga să dea un vot pozitiv la Consiliul Justiție și Afaceri Interne din 8 decembrie. Este prima poziție oficială a unei comunități olandeze semnificative din România, cea de business, cu un mesaj de susținere fără echivoc pentru acceptarea României în spațiul european de liberă circulație.

17 Noiembrie 2022, 18:56 (actualizat 17 Noiembrie 2022, 19:31) Știrile TVR |

Reprezentanții Camerei de Comerț Româno-Olandeze susțin că țara noastră își merită locul în spațiul Schengen. Declarația vine în contextul în care oficialitățile din țara noastră încă așteaptă un răspuns din partea decidenților olandezi.

Serge Offers, preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Olandeză: "Nu a existat un vot de a bloca aderarea României la Schengen, a fost un vot pentru a obţine clarificări suplimentare. (...) Pentru noi, având în vedere şi comunicarea pozitivă a Comisiei Europene bazată pe raportul de evaluare, noi sprijinim aderarea României la Schengen."

În plus, oamenii de afaceri români au anunțat că săptămâna viitoare pleacă în Olanda pentru a convinge mediul de afaceri, dar și pe politicieni că aderarea noastră la spațiul Schengen va aduce beneficii atât României, cât și celorlalte țări.

Daniel Anghel, purtător de cuvânt, Coaliția pentru Dezvoltarea României: "Aderarea la spațiul Schengen ar ajuta business-urile din România să-și reducă costurile pentru exporturi."

Implicit, prețurile produselor exportate ar putea fi mai avantajoase pentru celelalte țări. Însă și România ar putea avea produse mai ieftine pe raft.

Florin Pogonaru, preşedinte Coaliţia pentru Dezvoltarea României: "În domeniul meu, pot vedea un avantaj de circa 3% în preț pentru dacă se accelerează cu scăderea unei zile de așteptări la graniță, dus-întors."

Aderarea la spațiul Schengen ar putea aduce un plus și turismului din țara noastră.

"Estimăm o creștere serioasă a numărului de turiști străini spre România. Ar însemna investiții mai multe pentru turismul românesc, deci per total impactul pe care aderarea noastră în Schengen îl va aduce turismului va fi în cifre de peste 20%", a explicat Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România.

Reprezentanții mediului de afaceri mai spun că, dacă România aderă la spațiul Schengen, s-ar putea crea un coridor pentru transportul terestru dinspre Asia.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 4°C
IASI 1°C 2°C
CLUJ 3°C 3°C
CONSTANTA 6°C 4°C
CRAIOVA 3°C 5°C
BRASOV 3°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI