Investiţii strategice. Guvernul aprobă proiectele pentru trei autostrăzi

24 mai 2018, 15:36

Legea achiziţiilor publice se schimbă, în sensul că termenele pentru contestaţii vor fi mult mai scurte. Multe proiecte au fost blocate în ultima perioadă tocmai de aceia care făceau aceste contestaţii, chiar dacă aveau sau nu dreptate. Acum, cei care vor vrea să depună contestaţii pentru anumite proiecte trebuie să aibă şi bani, pentru că vor trebui să plătească o cauţiune pentru depunerea contestaţiei, care va fi de 2% din valoarea proiectului şi o taxă pentru depunerea plângerii la Curtea de Apel, care variază între 1% şi 2%, în funcţie de valoarea proiectului. Prin această măsură, Guvernul speră să îi descurajeze pe cei care contestă şi ţin proiectele pe loc.

Referitor la parteneriatul public privat, astăzi va fi un prim pachet adoptat de Guvern – construcţia a trei autostrăzi: Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni, Ploieşti-Râşnov şi Bucureşti-Craiova-Lugoj.

Tot în acest plan pe care Guvernul îl va adopta vom avea şi planul Spitalului Metropolitan şi o reţea de spitale ale CFR, operate în parteneriat public privat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă