Investigaţie Rise Project: Traseul unui milion de euro. Liviu Dragnea: "Am cumpărat cocotieri!"

Uite milionu', nu e milionu'! Cam aşa stau lucrurile în declaraţiile de avere ale liderului PSD, Liviu Dragnea. Agenţia Naţională de Integritate nici nu confirmă, nici nu infirmă verficări după dezvăluirile jurnaliştilor de la Rise Project. Iar DNA precizează: "Nu există împrejurări care pot face obiectul unei comunicări publice". Protagonistul dezvăluirilor, Liviu Dragnea, a răspuns printr-o ironie cu privire la destinaţia banilor: "Am cumpărat cocotieri!"

03 Martie 2017, 19:09 (actualizat 03 Martie 2017, 23:50) |
Traseul unui milion de euro
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Peste un milion de euro ar fi încasat Liviu Dragnea din vânzarea a şase proprietăţi amplasate în mai multe locuri din ţară, pe când era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, susţin jurnaliştii de la Rise Project.

"Am pornit de la declaraţiile de avere semnate de Liviu Dragnea. Am observat că a încasat în două tranşe suma de 4,9 mil de lei. Sumă care, ulterior, nu se mai regăseşte în declaraţiile de avere, nici în conturi, nici în investiţii, nicăieri. Apoi am mers pe firul proprietăţilor să vedem cine i-a dat aceşti bani. Am descoperit  această conexiune cu omul de afaceri Costel Comana, cu care mergea de multe ori în Brazilia" - spune jurnalista Ana Poenariu de la Rise Project.

Liviu Dragnea: "Eu Nu am nicio afacere în Brazilia, n-am nicio proprietate în Brazilie. Este o legendă care circulă de foarte mulţi ani. Dacă dvs sau alţii îmi găsiţi acolo proprietăţi, vă promit că le donez. Merg în Brazilia de 11 ani şi vă anunţ c-o să mai merg. N-am făcut nimic ilegal."

Jurnalist: "Ce-aţi făcut cu cei 4,9 mil lei pe care i-aţi încasat de la domnul Costel Comana?

Liviu Dragnea: "Am cumpărat cocotieri!"

Cauzele aflate pe rolul Agenţiei Naţionale de Integritate, dacă acestea există, nu sunt informaţii publice, ne-a comunicat ANI. La rândul său, DNA spune că "nu există împrejurări care pot face obiectul unei comunicări publice si nu poate furniza nici un fel de informaţii despre existenţa sau inexistenţa unei cauze".

"Tranzacţiile imobiliare între Liviu Dragnea şi Costel Comana au fost făcute în două tranşe: 2007 şi 2009. În această perioadă, o firmă pe care Costel Comana a înfiinţat-o la Braşov, Regiotrans, obţinea contracte bănoase cu statul. Adică încasa nişte subvenţii pentru prestările pe care le făcea pe calea ferată în România" - explică Ana Poenariu.

DNA a deschis o anchetă în februarie 2015 în legătură cu activitatea Regiotrans, mai mulţi directori din CFR fiind acuzaţi că au primit mită pentru a acorda companiei trasee şi subvenţii în mod preferenţial.

Omul de afaceri Costel Comana s-a sinucis în acelaşi an, în toaleta unui avion care avea ca destinaţie Costa Rica.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 26°C
IASI 17°C 17°C
CLUJ 16°C 17°C
CONSTANTA 25°C 22°C
CRAIOVA 26°C 25°C
BRASOV 20°C 20°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI