Investigaţie la BBC. O jurnalistă de top a reclamat inegalităţi salariale între femei şi bărbaţi

10 ianuarie 2018, 12:01

Comisia guvernului britanic de supraveghere a egalităţii cere BBC să ofere informaţii în legătură cu politica de salarizare a serviciului public de radio şi televiziune. Comisia menţionează că a luat notă de faptul că jurnalista Carrie Gracie s-a plâns de discriminări salariale ilegale la BBC şi va investiga acest caz ca atare. Ea a demisionat din postul de redactor-şef al redacţiei China după ce a cerut grupului media britanic să recunoască problema şi să îşi ceară scuze.

“Nu am vrut mai mulţi bani, am vrut egalitate şi nu era. A fost un decalaj mare între mine şi colegii mei de sex masculin. Sistemul de salarizare nu era nici egal, nici corect, nici transparent”, a precizat Carrie Gracie.

Un purtător de cuvânt al grupului media britanic a declarat că nu există o discriminare sistemică asupra femeilor. Peste 20 de femei care lucrează pentru BBC ca jurnaliste şi prezentatoare şi-au exprimat sprijinul faţă de acţiunea colegei lor pe reţelele de socializare.

Anul trecut, grupul media a publicat în premieră raportul anual al salariilor directorilor şi prezentatorilor de top. Doar o treime erau femei, iar unele prezentatoare păreau să fie plătite mai puţin decât colegii bărbaţi. Carrie Gracie a avut o carieră de trei decenii la BBC şi un salariu anual de 135.000 de lire sterline.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite