Investigație The New York Times: Donald Trump a făcut avere după ce a primit de la tatăl său cadouri din afacerile imobiliare fără să plătească impozite

3 octombrie 2018, 23:15

Dintr-un milion de dolari, Donald Trump a construit un imperiu de miliarde. Cel puțin aceasta este versiunea oferită de președintele SUA și repetată de multe ori în timpul campaniei din 2016.

Donald Trump, în februarie 2016: „Am primit un mic împrumut, cu care am pornit o afacere care acum valoarează miliarde şi miliarde şi miliarde de dolari. A fost un foarte mic împrumut de la tata, primit acum foarte mulţi ani”.

Acum însă, un articol publicat de New York Times afirmă că acel mic împrumut a fost de fapt în valoare de cel puțin 413 milioane de dolari, primiți sub formă de cadouri din afacerile imobiliare ale tatălui.

Mai mult, prin diverse tertipuri fiscale, acești bani nu au fost impozitați, lucru negat de avocații președintelui, dar care au atras deja atenția biroului de taxe din New York.

Beth Shapiro Kaufman, fost oficial al Trezoreriei: „Dacă nu au raportat aceste cadouri şi nu au plătit taxele cuvenite, atunci asta ar fi de interes pentru departamentul fiscal din New York şi pentru autorităţile federale„.

Într-un mesaj pe Twitter, președintele afirmă că jurnaliștii New York Times nu și-au revenit după alegerile în care au susținut candidatul care a pierdut.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă