Investigație jurnalistică RISE Project: „Liviu Dragnea controlează Teleormanul și compania Tel Drum”

7 iulie 2017, 14:04

Jurnaliștii RISE Project susțin că documentul publicat de ei ar fi fost întocmit în urmă cu șase ani de DGIPI și ar fi fost transmis șefului Poliției din acea perioada. Raportul este intitulat „Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al județului Teleorman” și descrie ceea ce ar fi o „rețea infracțională compusă din persoane cu putere de decizie în județ”, prin care Liviu Dragnea fraudează fonduri europene și guvernamentale.

În ancheta RISE se arată că actualul președinte al Camerei Deputaților ar fi preluat fraudulos de la stat compania Tel Drum și ulterior, timp de peste zece ani, demnitarul ar fi avut grijă ca firma să primească foarte multe contracte de asfaltare și deszăpezire. Potrivit documentului, președintele PSD controlează Tel Drum din umbră având majoritatea acțiunilor la purtător de la această companie.

„Control al ANAF în redacția Rise Project. Dragnea spune că nu are nicio legătură și cere explicații ministrului de Finanțe și șefului ANAF”

De asemenea, din nota prezentată de cei de la RISE Project reiese și că ar fi fost monitorizată o tranzacție subevaluată între soții Bombonica și Liviu, cu un hotel din Turnu Măgurele.

Lucrurile prezentate în document sunt foarte grave, însă nu poate fi confirmată autenticitatea actului. Serviciul secret al MAI neagă vehement că raportul i-ar aparține.

„Augustin Lazăr a comentat informațiile făcute publice de RISE Project”

Documentul pe care-și bazează RISE Project investigația are 16 pagini și are antet cu Inspectoratul Județean de Poliție Teleorman. Deși jurnaliștii susțin că ar fi întocmit de ofițerii unui serviciu secret nu se arată nicăieri nivelul de clasificare, așa cum au de obicei documentele cu statul special.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă