Investiții în județul Cluj, din fonduri guvernamentale: reabilitarea Bisericii Reformate din Turda Veche, Sala Polivalentă din Turda și noul sediu al Academiei de Muzică Gheorghe Dima

23 aprilie 2021, 10:27

După ce a asistat la predarea Bisericii Reformate din Turda Veche, care a fost reabilitată prin Programul Operațional Regional, ministrul dezvoltării a ţinut să vadă şi stadiul lucrărilor de la viitoarea sală polivalentă din Turda.

Sala Polivalentă din Turda este un proiect în valoare de 18 milioane de euro, iar lucrările avansează în fiecare zi. Sala va avea o capacitate de 3.100 de locuri, dintre care 58 pentru persoane cu dizabilităţi. Arena va avea un bazin de recuperare propriu pentru sportivi şi va putea găzdui meciuri internaţionale de handbal, volei sau baschet. În plus, acolo vor putea fi organizate şi concerte.

Ulterior, ministrul a ajuns la viitorul sediu al Academiei Gheorghe Dima din Cluj-Napoca. Clădirea este în cartierul Mănăştur şi trebuia iniţial să găzduiască Spitalul de Urgenţă. Construcţia a fost lăsată de izbelişte, încă din 1995, însă autorităţile au intervenit acum şi vor construi o sală de concerte de peste 1.000 de locuri.

Totodată, vor exista săli de repetiţii, dar şi un amfiteatru. Investiţia se ridică la 128 de milioane de lei şi este asigurată de minister. Lucrările au termen de finalizare doi ani.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice şi Administraţiei, Cseke Attila, va fi prezent şi vineri la Cluj-Napoca, când va efectua o vizită la una dintre creşele finanțate din fonduri guvernamentale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă