Burgerul din hribi și trufe, înghețată fără lactoză, cu prune și pere, prăjitură cu dovleac fără zahăr, sunt doar câteva dintre produsele eco prezentate astăzi la Galați de studenți din întreaga țară. Ei se întrec în promovarea și inovarea alimentelor sănătoase. Câștigătorul va reprezenta România la un concurs din Paris, în luna octombrie.
Happy Burgerul este complet altfel, unul dintre produsele alimentare inventate de câțiva studenţi din Cluj. Ei şi alţi 60 de colegi din 9 centre universitare vor să cucerească lumea gastronomiei.
Happy Burgerul are de toate, mai puţin ceea ce ne aşteptam cel mai mult: carnea. Și pâinea este concepută special.
Studentele de la Galați au venit și ele cu o ofertă de nerefuzat: înghețata care nu îngrașă.
Nici cei din nordul Moldovei nu s-au lăsat mai prejos și au transformat plăcinta cu dovleac a bunicii într-o prăjitură demnă de marile restaurante.
În final, juriul va decide care produs merită să reprezinte România la competiția Ecotrophelia, una dintre cele mai apreciate în domeniul alimentației publice la nivel european. În fiecare an, produsele promovate acolo ajung să fie realizate pe scară largă și vândute în marile magazine.