Invenții revoluționare ale studenților români la Salonul Pro Invent de la Cluj. De la tehnologii revoluționare, la tentații culinare
La Pro Invent au fost aduse peste 400 de invenții, de la tehnologii revoluționare, până la tentații culinare, precum brioșele dietetice.
Unt îmbogăţit cu pudră de cătină, care are proprietăţi antioxidante, îngheţată cu cocos şi cherimoya – un fruct exotic provenit din Spania, chipsuri de sfeclă de zahăr sau praline imprimate 3D umplute cu cremă îmbunătăţită cu pudră de ceai verde şi ceai negru sunt doar câteva dintre zecile de idei pe care studenţii USAMV le prezintă miercuri şi joi la Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii ‘Pro Invent 2019’ din Cluj, care reprezintă unul dintre primii paşi pe care produsele lor pe pot face către rafturile magazinelor.
Studenţii Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca sunt încurajaţi de profesorii lor să găsească idei de produse noi, care să fie inedite şi inovative, sau care să reprezinte o reevaluare a unei reţete vechi, cunoscute de la părinţi sau bunici.
În fiecare an tinerii au câtva ocazii de a-şi etala ideile transformate în produse, iar Salonul ProInvent este unul dintre ele.