Invazie de animale fără stăpân care caută mâncare la grădina zoologică din Galați

23 iunie 2020, 12:16

Angajații parcului spun că animalele sapă pe sub garduri și pătrund în incintă, atrase de hrana oferită locatarilor de la zoo.

Potrivit reprezentanților grădinii zoologice, în pădurea Garboavele ar fi cel puțin 500 de câini comunitari care au rămas fără hrană în ultima perioadă, așa că nu e de mirare că aceștia încearcă să ajungă la mâncarea animalelor de la zoo.

După ce zona de agrement din pădurea Gârboavele a fost închisă din cauza pandemiei, animalele s-au înmulțit necontrolat. În plus, au apărut și alte specii: lupi, șacali sau mistreți.

Reprezentanții Asociației vânătorilor și pescarilor susțin că există o soluție. Potrivit legii, animalele hoinare găsite pe suprafețele productive ale fondurilor cinegetice pot fi capturate sau împușcate fără restricții. Asociațiile pentru protecția animalelor se opun vehement.

Pentru strângerea câinilor vagabonzi din zonă ar fi nevoie de intervenția unei firme de ecarisaj, însă costurile sunt foarte ridicate. În plus, e foarte greu să găsești adăpost pentru sutele de animale hoinare, susțin reprezentanții grădinii zoologice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă