Invazie de țânțari în Capitală. Compania municipală Eco Igienizare va începe dezinsecția săptămâna viitoare

15 iunie 2019, 17:15

Ţânţarii s-au înmulţit ca ciupercile după ploaie, în Bucureşti. Pielea copiilor este un adevărat poligon de tragere pentru insectele însetate de sânge, dar şi cei mari sunt atacaţi.

Potrivit primăriei Capitalei, Centrul pentru Protecţia Plantelor a făcut până acum cinci tratamente împotriva bolilor şi dăunătorilor cu insecticide care combat şi ţânţarii şi căpuşele. Până în februarie, municipalitatea a avut contract cu o firmă privată pentru dezinsecţie. Nu l-a mai prelungit, după ce Consiliul General a decis să-l delege companiei municipale Eco Igienizare.

Contractul de prestări servicii a fost semnat abia ieri. A trebuit să fie parcurse toate etapele legale pentru autorizaţii şi achiziţia de echipamente şi substanţe, explică primăria generală. În acest weekend, se fac teste în parcuri.

Până să fie stârpiţi micii agresori, nu ne rămâne decât să folosim substanţe care alungă ţânţarii. Iar dacă ieşim în zone cu multă vegetaţie şi apă, să purtăm haine care să acopere cât mai mult din corp. Şi aceasta, în condiţiile în care deja este foarte cald.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite