„Invazie” în barurile din Islanda: Marinarii americani au băut toată berea din Reykjavík, înainte de exercițiul NATO Trident Juncture

30 octombrie 2018, 14:58

Mai multe baruri din centrul capitalei Islandei au rămas fără bere după „invazia americană” din weekend. Producătorii locali de bere au fost nevoiți să trimită butoaie de rezervă către  barurile care nu mai aveau bere.

Proprietarii barurilor pun că nu s-au mai confruntat niciodată cu o astfel de situație.

Ei au dezvăluit că militarii americani au preferat berea locală celei de import și au fost foarte dornici să încerce berea artizanală a micilor producători.

Marinarii au sosit în Reykjavík miercuri și au stat până duminică. Abia după plecarea lor barurile au reușit  să-și refacă stocurile de bere.

(w380) Barurile d

Trident Juncture 18 –  este cel mai mare exercițiu NATO de după Războiul Rece, care  a început la sfârşitul săptămânii trecute. În jur de 50.000 de militari, 10.000 de vehicule militare şi mai mult de 300 de aparate de zbor şi nave iau parte la exerciţiul care se desfăşoară pe uscat, pe mare, în aer și va implica şi capabilităţi cibernetice.

Scopul lui este de a exersa răspunsul NATO la un atac asupra unuia dintre membrii săi.

În afară de cele 29 de ţări membre ale NATO, ţări partenere precum Finlanda şi Suedia au contribuit cu forţe la acest exerciţiu, care se va desfăşura până în 7 noiembrie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă