Învăţător apărat de părinţi. Dascălul e acuzat de mama unui elev că îi hărţuieşte copilul

Răsturnare de situaţie în cazul învățătorului de la liceul Dante Alighieri, acuzat de o mama că i-ar fi jignit și hărțuit copilul. Dascălul este apărat de ceilalți părinți, care susțin că învățătorul nu i-a vorbit urât copilului și chiar a încercat să-l ajute pe elev să se integreze, după ce acesta a fost transferat de la o altă școală. După ce au analizat situația, inspectorii școlari i-au recomandat învățătorului să fie mai îngăduitor cu elevul.

23 Octombrie 2019, 19:14 |
Învățător apărat de părinții elevilor
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

La sfârșitul săptămânii trecute, un învățător de la Liceul Dante Alighieri a fost acuzat de mama unui elev că i-ar fi jignit și hărțuit copilul încă din prima zi de școală. Elevul a fost transferat în această unitate de învățămânț în urmă cu trei ani, în clasa a doua.

Mama susține că fiul său a fost umilit în permanență, chiar și de colegi pentru că este cel mai gras din clasă. Părinții celorlalți elevi o contrazic.

Cazul a ajuns în atenția Inspectoratului Școlar după ce a apărut în presă. Inspectorii școlari au stat de vorbă cu învățătorul, elevul, părinții acestuia și conducerea școlii.

„S-a constatat că există un conflict, din păcate, între cadru didactic și elev, respectiv familia acestuia. Și i s-au făcut recomandările necesare pentru ca învățătorul să-și îmbunătățească rolul de relaționare cu respectivul elev și metodele pe care să le aplice la clasă cu acesta. Este adevărat că elevul nu folosește tocmai un limbaj adecvat la adresa cadrului didactic”, a declarat purtătorul de cuvânț al ISMB, Marina Manea.

Inspectorii școlari le-au sugerat părinților și câteva ședințe în cabinetul consilierului școlar.

 

 

 

 

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 8°C
IASI 6°C 2°C
CLUJ 4°C 2°C
CONSTANTA 15°C 13°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV 7°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI