„Învaţă România – Profi de 10”, o campanie TVR1 și TVR INFO | Fostul atacant Marius Alexe învață peste 140 de copii mai mult decât să dea pase și gol

17 octombrie 2022, 19:51

Campania „Profi de 10” a ajuns și pe terenul de fotbal, în Academia pe care fostul atacant Marius Alexe a deschis-o cu un an în urmă. El a ajuns la o școală de fotbal când avea 9 ani, iar acum le îndrumă pașii celor de aceeași vârstă. Peste 140 de copii au venit la Academie să învețe mai mult decât să dea pase și gol.

E opt seara, într-un octombrie încă blând, pe un teren din vecinătatea Stadionului Național. O grupă de puști ascultă indicațiile tehnice ale lui Marius Alexe, înainte de începerea antrenamentului.

Școala deschisă de Marius cu exact un an în urmă are la bază un parteneriat cu echipa italiană Udinese. Din fotbalul mare vin astfel tehnici de pregătire cu totul deosebite. Deloc întâmplător, pentru că Marius a jucat și în Serie A.

Marius Alexe: “În Italia am fost șocat de cât de lungi erau antrenamentele de la copii și juniori. Stăteam aproape trei ore pe teren. Intensitatea în antrenamente și seriozitatea cred că de multe ori pe noi nu ne caracterizau și acum încercam s-o dezvoltam și noi și să muncim cât mai mult. Se lucrează foarte mult la tehnică, tot ce înseamnă tehnică individuală să se dezvolte foarte mult. După aceea intrăm în duel, unde cred că noi, românii, ne ferim de ce înseamnă acest duel unu la unu”.

Când era copil, Marius a bătut la porțile clubului Dinamo, în anul 2000. Atunci, antrenorul Ianis Guda a descoperit, atât talentul lui Marius, dar și al altor copii. Astfel se năștea o noua generație de performeri.

Ianis Guda: Din fericire, această grupă este foarte talentată. Ce vedeți acum pe teren sunt niște copii care pe mine m-au resuscitat și cred că de aici sunt vreo patru-cinci copii de care veți auzi peste câțiva ani. Sunt lângă el zi de zi. Marius antrenează grupa aceasta, de 2010, una de 2007 și una de2008. Îi place, e pasionat, cum era ca jucător”.

Marius Alexe:Dânsul (n.red. – Ianis Guda)este și alături de mine în dezvoltarea aceastei școli de fotbal. Încercăm să o ducem la un nivel cât mai ridicat. Să reușim să scoatem fotbaliști, cum dânsul a reușit să facă cu mine”.

Pe marginea terenului, în timpul antrenamentului , așteaptă părinții.

Marius Alexe:Nu doar fotbalul contează, contează și cum te dezvolți ca om în societate, pentru că e vorba de mult respect atât în teren, cât și în afara terenului”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite