"Învaţă România - Profi de 10", o campanie TVR1 și TVR INFO. Lecția despre univers la planetariumul făcut de un profesor din cătunul Bisoca, Munții Buzăului

Tainele universului, dezvăluite unor copii dintr-un cătun din munții Buzăului. Este povestea unui dascăl îndrăgostit de astronomie, care a reușit să schimbe orizontul de cunoaștere al micuților de la școala din Bisoca. Profesorul, pasionat din copilărie de misterele cosmosului, le împărtășește acum copiilor din secretele astrelor și o face benevol, în timpul său liber.

27 Septembrie 2022, 21:30 Știrile TVR |

Învăţătorii şi profesorii cu vocaţie construiesc România viitorului. Chiar dacă sistemul de învăţământ este într-o permanentă reformă şi problemele se rostogolesc an de an, jurnaliştii TVR INFO au găsit profii de 10, cei care învaţă România - o campanie a Ştirilor TVR.

Viorel Șerbănoiu are 55 de ani și a fost mai întâi învățător. Generații de copii au descoperit alături de el tainele alfabetului, dar și pe cele ale stelelor. Ajuns director al școlii din Bisoca, profesorul s-a gândit să împărtășească tainele astronomiei cu elevii săi, așa că a înființat un astroclub în localitate.

Fundația Comunitară din Buzău l-a ajutat cu 20 de mii de lei, dar cum fondurile nu erau suficiente, a mai scos bani din propriul buzunar.

Datorită lui, acum în sala de proiecții 20 de elevi plutesc în univers, printre planete, și visează la constelații.

Curiozitatea copiilor pentru astrele situate la ani lumină distanță crește de la o lună la alta.

La planetarium, copiii privesc cu entuziasm Calea Lactee, o pată albă în imensitatea cosmosului.

După ani de eforturi și piedici, dascălul din Bisoca este mulțumit că a avut puterea să ducă la îndeplinire un vis care le deschide copiilor o fereastră către univers.

Pentru părinți, activitățile extrașcolare sunt un plus care lărgesc orizonturile celor mici.

Pentru copiii din Bisoca, cursul de astronomie poate fi doar un prim pas către studiul aprofundat al astrelor, iar în viitor, cine știe, o treaptă pe calea către misterele universului.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 10°C
IASI 2°C 8°C
CLUJ 8°C 5°C
CONSTANTA 9°C 12°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV 7°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI