„Învaţă România – Profi de 10” – o nouă campanie la TVR1 și TVR INFO. „Să fii profesor înseamnă să dai câte puțin din tine fiecărui copil care îți trece pragul clasei”

4 septembrie 2022, 20:32

Educator, învățător, profesor. o meserie pentru unii, o vocație pentru cei pe care îi veți cunoaște în campania Știrilor TVR, Învață România – Profi de 10.

Cu gândul acesta merge de fiecare dată la catedră profesoara de matematică Elena Șerban. Și cu dorința de a se ridica la așteptările elevilor săi. La fel simt și alți profesori pe care i-am filmat în orașe sau în sate și care se străduiesc să treacă peste lipsuri și să-i pregătească pe elevi pentru viață.

Fără această schimbarea, analfabetismul funcțional va exploda. În acest moment, peste 40 la sută dintre elevi nu pot interpreta o informație și nu pot avea propriile idei. Iar la abandon școlar, România este pe primul loc în Europa.

Să fii profesor înseamnă să dai câte puțin din tine fiecărui copil care îți trece pragul clasei.” Așa gândesc și simt profii de nota 10 pe care i-am descoperit în multe localități din țară. Și pe care vă invităm să-i cunoașteți în zilele următoare. Poveștile lor nu vor avea niciodată sfârșit. Pentru că ei formează pentru viață generații.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite