Învață România - Profi de 10. Ana Maria Ghiorghiasa: Să se gândească în primul rând la elevii lui, asta face un profesor de 10

Campania Învață România -Profi de nota 10 marchează Ziua Mondială a Educației cu exemplul unei tinere profesoane care predă altfel engleza la un liceu din comuna Borca, în judeţul Neamţ. Nu numai școlarii din clasele primare, ci și liceeni învață limba străină cu ajutorul jocurilor, al muzicii şi mişcării, într-o atmosferă relaxată. Iar rezultatele nu s-au lăsat aşteptate.

05 Octombrie 2022, 16:48 (actualizat 05 Octombrie 2022, 19:46) Știrile TVR |

Ana Maria Ghiorghiasa e aşteptată cu nerăbdare de copii la fiecare oră. De la prichindeii de clasă pregătitoare, până la elevii de clasa a XII-a, cu toţii sunt îndrăgostiţi de engleză şi de tânăra profesoară care ştie cum să le predea, astfel încât să le placă să înveţe.

Ana Maria Ghiorghiasa, profesor de limba engleză, Liceul "Mihail Sadoveanu", Borca, Neamț: Folosim toate materialele pe care le avem la îndemână ca să îi atragem: cântece,rimă, poezie, cântece, jocuri, animale de pluș.

Obișnuitele jocuri X și Zero, Fazan pe litere, Telefonul fără fir, dar şi muzica şi mişcarea, toate devin instrumente de învățare a limbii engleză.

Ana-Maria și-a descoperit vocația de profesor după ce a terminat Facultatea de Litere la Iași. A predat mai întâi la școli din oraș, însă a vrut să fie mai aproape de casă. Liceul din Borca a primit-o cu braţele deschise.

Vasile Amăriei, directorul Liceului "Mihail Sadoveanu", Borca, Neamț: În clasa rezultatele ei sunt foarte bune și este foarte iubită și adminrată de elevi și de părinți, deopotrivă.

Teodora Candrea, mama unui elev: Amândoi copiii mei sunt în clasele primare, se vede progres la amândoi. Sunt situiații când răspund în engleză. Asta clar nu-i de acasă.

Alina Budăi, mama unui elev: De multe ori mă provoacă prin casă să vorbim în engleză. Vrea să se verifice și vrea să fie la înălțime

Profesoara Ana Maria Ghiorghiasa şi-a fixat un ţel încă de la începutul carierei sale - ca elevii să rămână nu numai cu informaţii şi cunoştinţe după orele de engleză la şcoală, ci şi cu experienţe plăcute pe care să şi le amintească toată viaţa.

Ana Maria Ghiorghiasa, profesor de limba engleză, Liceul "Mihail Sadoveanu", Borca, Neamț: Cooperăm, suntem parteneri în a învăța, mi-am concetrat mult atenția spre perfecționare.

Ana Maria e convinsă că întregul proces de învăţare din şcoală trebuie să aibă copiii în prim plan, iar profesorii trebuie să se adapteze încontinuu. Şi la nevoile fiecărui elev în parte, şi la provocările acestor vremuri.

Cum credeți că trebuie să arate un profesor de nota 10?

Ana Maria Ghiorghiasa, profesor de limba engleză, Liceul "Mihail Sadoveanu", Borca, Neamț: În primul rând trebuie să înțeleagă faptul că elevii contează și ei sunt pui de oameni și o să fie oameni și cetățeni. Cred că asta face un profesor de 10. Să se gândească în primul rând la elevii lui.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 4°C 3°C
CLUJ 6°C 7°C
CONSTANTA 6°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 6°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI