Inundaţii în Australia: Ordine de evacuare emise pentru aproximativ 50.000 de persoane

5 iulie 2022, 09:15

Echipajele speciale au urcat în bărci și au reușit să ducă animalele în locuri mai sigure, salvându-le de la înec. Ploile torentiale au afectat regiuni intinse din vestul Australiei și au dus la o creștere bruscă a nivelului apelor râurilor, care au ieșit din matcă. De asemenea, mii de australieni au primit ordin de evacuare din locuințele amenințate de inundații.

Potrivit BBC, în unele zone din New South Wales s-au înregistrat mai multe precipitaţii în patru zile decât media anuală pentru Greater London.

Autorităţile emiseseră ordine de evacuare pentru circa 50.000 de locuitori până marţi dimineaţa, iar sute de persoane solicitaseră asistenţă de urgenţă pe perioada nopţii, a relatat postul australian de televiziune ABC.

Circa 20.000 de case au rămas fără curent electric şi zone întregi se aflau sub apă.

Un puternic sistem meteorologic de joasă presiune între coasta de est a Australiei şi Insula de Nord a Noii Zeelande împinge umezeala şi valurile către New South Wales şi provoacă ploi torenţiale.

Unele dintre zonele afectate erau încă în curs de recuperare după inundaţiile istorice din februarie şi martie.

Fenomenele meteorologice extreme afectează de mult timp Australia, fiind doar exacerbate de schimbările climatice din ultimii ani. La jumătatea lunii ianuarie, spre exemplu, mari părţi ale Australiei sufereau de pe urma caniculei, cu temperaturi de peste 50 de grade Celsius înregistrate în vestul ţării.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite