Inundaţii devastatoare în Japonia. Șuvoaie de apă și noroi au acoperit regiuni întinse. 200.000 de oameni au primit ordin de evacuare

5 iulie 2020, 18:54

Șuvoaie de apă și noroi au acoperit regiuni întinse. Alunecările de teren au luat vieți și au distrus case. În unele locuri se mai văd doar fragmente din acoperișurile unor clădiri. Printre victime sunt și rezidenți ai unui cămin de bătrâni, inundat masiv după ce apele unui râu din apropiere au ieşit din matcă. Mulți localnici s-au refugiat la ultimul etaj sau pe acoperiș și au fluturat bucăți albe de material ca să fie văzuți de salvatorii din elicopter.

200.000 de oameni au primit ordin de evacuare. Mii de locuințe au rămas fără curent electric, iar câteva poduri au fost secționate de șuvoaie. Se așteaptă în continuare ploi torențiale. Guvernul nipon a mobilizat 10.000 de militari pentru operațiunile de căutare şi salvare. Ei s-au alăturat echipelor de Protecție Civilă. Au fost aduse cisterne cu apă potabilă pentru sinistrați.

Autoritățile au spus că vor lua măsuri pentru evitarea răspândirii noului coronavirus în adăposturi, prin respectarea distanțării între familii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite