Inundații la Londra, după ploi torențiale. Incendii de vegetație în sudul Europei

26 iulie 2021, 20:47

Imagini au fost surprinse în nordul și estul Londrei, unde a plouat torențial, cu fulgere și tunete. Străzile au fost rapid inundate, iar apa s-a infiltrat și la metrou. Mai multe stații au fost închise.

Timp de mai multe ore a fost potop la Londra, celebrele autobuze roșii înaintând cu dificultate. Pompierii au primit sute de apeluri pentru intervenții de urgență.

În Sardinia este stare de urgență din cauza incendiilor devastatoare. Situația cea mai gravă este în centrul și vestul insulei.

20.000 de hectare de vegetație au fost mistuite de flăcări, multe proprietăți au fost distruse.

1500 de oameni au fost evacuați de urgență cu 2 zile în urmă și nu pot reveni încă la casele lor. Italia a solicitat și a primit ajutor din partea UE. Franța și Grecia au trimis cîte 2 avioane speciale pentru stingerea incendiilor, care acționează alături de aparatele Protecției civile italiene.

Peste o sută de persoane au fost evacuate și în Catalonia din calea incendiilor care au distrus peste 1600 de hectare de vegetație. Pompierii au fost sprijiniți de o unitate a armatei și de 20 de avioane și elicoptere speciale.

Situația s-a îmbunătățit noaptea trecută, cînd pompierii au avut parte de o repriză de ploaie, după zile toride și vânt uscat, reușind să controleze incendiile.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite