Inundații în județul Arad. Oameni evacuați, case inundate, podețe distruse

18 iulie 2018, 09:08

Cele mai mari probleme au fost în satul Lalașinț, din comuna Bârzava. La 112 s-au înregistrat câteva zeci de apeluri prin care oamenii cereau ajutor. Opt persoane au fost evacuate de pompieri pe brațe. 20 de case și 200 de gospodarii au fost inundate, iar nivelul apei a depășit un metru.

Autoritățile s-au mobilizat imediat.

Fântânile sunt colmatate, câteva sute de păsări au murit înecate, iar terenurile agricole de la marginea satului sunt complet inundate. Școala din sat a rămas deschisă toată noaptea pentru localnicii care au avut nevoie de ajutor.

Oamenii au primit din partea primăriei mâncare, apă și pături.

Mai multe gospodării au fost inundate și în localitățile Chelmac și Conop, iar pe un drum comunal din Belotinț o mașină a fost luată de viitură și aruncată într-un lan de porumb.

Circulația pe DN7 a fost blocată câteva ore, între Conop și Bârzava, din cauza aluviunilor aduse pe carosabil și a copacilor căzuți pe șosea.

În comuna Conop, viitura a rupt mai multe podețe, iar vântul puternic a avariat câțiva stâlpi de electricitate și a lăsat mai multe case în beznă. Autoritățile estimează că va fi nevoie de cel puțin doua zile pentru evacuarea apei.

În zona se anunța în continuare ploi puternice.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă