Inundații dezastruoase în Apuseni. Case inundate, poduri și podețe distruse, drumuri rupte, drum național blocat în Alba

Cerul s-a rupt din nou peste munții Apuseni. Puhoaiele formate au rupt în calea lor, pământ, bolovani și copaci și le-au adus peste localitățile din Vale. Patru localități din Valea Abrudel sunt cel mai grav afectate. Peste 100 de case au fost inundate, poduri și podețe distruse, drumuri rupte și un drum național blocat. Acesta este bilanțul ploilor căzute vineri în județul Alba. Din cauza avertismentelor meteo, Târgul de Fete de pe Muntele Găina a fost anulat.

17 Iulie 2021, 14:13 (actualizat 17 Iulie 2021, 17:40) |

O stâncă a fost desprinsă de viitură și s-a prăbușit peste drumul național care leagă orașele Câmpeni și Abrud.

20 de minute au fost de ajuns pentru ca pârâul Abrudel să se reverse, la Câmpeni. În același timp, pe munte s-au format şuvoaie, care au cărat pietre și trunchiuri de copaci și au ajuns pe străzi, măturând totul în cale. Oamenii abia au avut timp să fugă spre un adăpost.

În câteva minute, casele au fost îngropate sub apă, mormane de pietre și crengi.

Unii localnici s-au refugiat în podurile caselor. Și acolo au rămas până când au venit pompierii să-i ia cu bărci pneumatice.

Dezastru este și în comuna Şohodol, aflată în amonte. Localnicii spun că au mai fost inundații când se topeau zăpezile, dar așa o catastrofă nu s-a produs niciodată.

Noapte albă au făcut și oamenii din Abrud. Acum se chinuie să curețe casele de noroi și să-și scoată bunurile afară, la uscat.

Din cauza ploilor, o bucată de stâncă s-a prăbușit pe șoseaua care leagă Abrudul de Câmpeni.

Pericolul nu a trecut. Apusenii sunt încă sub incidența avertizărilor meteo de vreme rea. Din cauza distrugerilor produse de viituri, Târgul anual de Fete de pe Muntele Găina a fost anulat.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 21°C 22°C
IASI 20°C 22°C
CLUJ 19°C 14°C
CONSTANTA 15°C 20°C
CRAIOVA 18°C 21°C
BRASOV 18°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI