Inundații de amploare în Ungaria, Serbia, Albania și Kosovo

21 ianuarie 2023, 12:16

Ploile torențiale, fenomen meteo neobișnuit pentru acest sezon, au provocat inundații în mai multe regiuni din nordul Ungariei. Autoritățile locale au declarat stare de alertă pentru că ploile nu se vor opri în zilele următoare.

Și în Serbia sunt inundatii grave pe arii extinse. Sute de locuințe din toată țara sunt în pericol, iar ministrul Apărării de la Belgrad a trimis armata în ajutor. Meteorologii spun că ploile nu vor conteni și se așteaptă ca nivelul râurilor din toată Serbia să continue să crească.

Regiuni întinse din Albania au fost de asemenea acoperite de ape și câteva drumuri au fost blocate din cauza inundațiilor. Echipajele speciale de intervenie au sărit în ajutorul locuitorilor din satele din vestul țării, izolate de restul lumii din cauza inundațiilor.

Este stare de urgență în Kosovo din cauza inundațiilor. Ploile abundente din ultimele zile au făcut ca mai multe râuri să iasă din matcă și apele au acoperite zeci de sate și localități din nordul și vestul provinciei. În unele locuri, nivelul apei a ajuns până la acoperișul caselor. Școlile au rămas închise, iar autoritățile spun că situația este sub control. Zeci de mașini au rămas blocate de ape, iar șoferii au fost salvați de echipele de intervenție.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă