Inundațiile catastrofale au adus și sute de tone de gunoaie lângă Paris

5 februarie 2018, 11:30

A plouat zile întregi fără oprire, iar apele revărsate au făcut prăpăd, în special în regiunea pariziană. Oamenii sunt la capătul puterilor. Peste 200 de tone de gunoaie au cărat apele în Méricourt.

Philippe Geslan – primar Méricourt: „Este prea mult gunoi. Nu se mişcă deloc”.

Primarul din Méricourt spune că întreaga operațiune de curățare va costa cel puțin 150 de mii de euro. Apele au lăsat în urmă sticle goale de plastic, butelii de gaz sau chiar resturi de mobilă.

Philippe Geslan – primar Méricourt: „Puteţi ghici că sunt cel puţin 50- 80 cm de gunoi stivuit. Ori de câte ori există un potop, alertez autorităţile. Dar am sentimentul că nimeni nu reacţionează”.

După ultimele inundații, șobolanii au invadat grădinile oamenilor, iar pericolul infecțiilor a crescut.

Olivier Toniello, locuitor Triel-sur-Seine: „Le-am interzis copiilor noştri să treacă pe aici. De obicei ăsta este drumul spre şcoală, dar acum fac un ocol pentru a evita să treacă prin grădină”.

Apele se retrag lent, iar situația se menține gravă în jurul Parisului. Meteorologii au anunțat din nou ploi, care vor face și mai grea viața locuitorilor. Peste o săptămână, Ministerul de Interne va decide dacă va decreta catastrofă naturală pentru mai bine de 500 de mii de comune din Franța. Abia atunci, asigurările vor începe studierea dosarelor depuse de sinistrații care așteaptă despăgubiri.

De la Paris, pentru TVR, Mihaela Antoche.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă