Inundațiile au făcut pagube mari în județul Teleorman. În comuna Peretu, un dig s-a fisurat și casele sunt în pericol

9 martie 2018, 19:12

La Drăgănești Vlașca ai nevoie de barcă pentru a putea traversa curțile oamenilor. E a 16-a oară când inundațiile lovesc localitatea. De data aceasta, primăria i-a anunțat la timp pe localnici și au reușit să își pună animalele la adăpost.

Acolo unde apa e mai mare, comuna arată de parcă ar fi părăsită. Oamenii nu mai pot locui în case și au plecat la rude. Așteaptă să li se usuce lucrurile ca să se poată întoarce. Dau vina pe autorități, pentru că de ani de zile promit că vor rezolva situația lor.

Nici casele nou construite nu au scăpat de inundații. Mare parte din comună plutește, pur și simplu, pe apă.

 

Prin Drăganeşti Vlaşca trece și drumul european 70, care face legătura între Capitală și Alexandria. Șoseaua e inundată pe o lungime de 100 de metri, așa că mașinile circulă greu, pe un singur sens.

La 50 de km de Drăgăneşti Vlaşca e Peretu. Aici doar un dig ține apa la distanță de casele oamenilor. Dar construcția s-a fisurat și există pericolul ca jumatate de comună să fie înghițită cu totul.

 

Jandarmii pun saci în calea apelor, iar utilaje încearcă să întărească digul. Deși pericolul e mare, iar în comună sunt 2500 de case, niciunul dintre locuitori nu a venit să dea o mână de ajutor.

13 localități din Teleorman au fost inundate în urma topirii bruște a zăpezilor. 5 persoane au fost evacuate și sute de case au fost avariate.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă