Inundații în vestul și centrul țării. Apele revărsate au intrat în mai multe gospodării

10 iunie 2020, 09:16

În județul Bistrița, mai multe localități au fost afectate de apele revărsate după o rupere de nori.

În două sate din comuna bistrițeană Negrilești, apa a intrat în mai multe curți și beciurile din două gospodării au fost inundate.

În plus, viitura a distrus și un drum de acces în satul Breaza.

Echipele ISU Bistrița au intervenit deja în zonă la evacuarea apei cu două motopompe.

Ieri după amiază, timp de câteva ore, în Harghita, alertele de cod galben şi portocaliu de ploi, vijelii şi inundaţii au venit unele după altele, din jumătate în jumătate de oră.

Este alertă și în Harghita, unde sute de beciuri au fost inundate în localitățile Căpâlnița și Vlăhița. Totodată, hidrologii au emis un cod roșu de inundații pentru un râu și un pârâu, valabil până la miezul nopții.

Pârâul Homorodul Mic s-a umflat și a distrus kilometri întregi de drumuri comunale, a inundat mai bine de o treime din subsolurile şi gospodăriile sătenilor.

Puhoaiele s-au retras în aproximativ o oră. Localnicii, ajutaţi de pompierii militari de la ISU Harghita şi voluntari, au intervenit rapid pentru scoaterea apei din pivniţe şi curţi.

Şi în Vlăhiţa, pârâul Homorodul Mare a rupt totul în cale. Au fost inundate subsolurile a aproape o sută de case, peste 150 de curţi şi 16 apartamente, aflate la parter.

Autorităţile vor evalua pagubele produse de ploile torenţiale.

Fenomen meteo extrem și într-o localitate din județul Suceava. A căzut grindină de dimensiunea unui ou, iar vântul a bătut cu putere.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă